VILKA ÄR NI?

Fotograf: Ingela Ihrman

Vilka är ni? Föder ni levande ungar? Är ni vakna om natten eller på dagen? Vad äter ni till frukost? Kan ni flyga? Sjunger ni? Hur håller ni värmen när ni fryser? Sover ni nära varandra eller var för sig? Kan ni se i mörkret? Bestämmer alla lika mycket när ni leker tillsammans? Har ni svans? Hur långa är era rötter? Är ni fullvuxna eller blir ni hela tiden större? Hur höga kan ni bli? Tar ni hand om dom som är sjuka eller låter ni dem vara ensamma? Vad händer med er när ni dör? Är ni rädda för att bli fångade? Är ni rädda för att inte få vara med? Är ni rädda för dem ni inte känner? Är ni farliga för varandra?

Konstnären Ingela Ihrman och regissören Maja Salomonsson möts i ett unikt samarbete där de frågar sig vad vi egentligen menar när vi kallar oss mänskliga. Publiken får möta olika karaktärer från skogens växt- och djurvärld i en absurd och poetisk föreställning som rör sig i gränslandet mellan konst och teater. I en existentiell betraktelse över mänskligheten, nästan helt utan repliker, utforskar vi tillsammans med publiken roller, identiteter och förväntningar.

En både allvarlig och humoristisk föreställning som genom att rikta blicken mot naturen försöker förstå vad det egentligen innebär att vara människa.

Vad kan djur- och växtvärlden lära oss om vår mänsklighet? Vem finns till för vem? Varför har människan en sådan särställning idag? Vem tittar på vem i teaterrummet? Vem spelar en roll och vem gör det inte? Och vad händer egentligen när vi väntar på att något ska börja?

Spelar

Premiär var den 28 september 2018

Tidigare spelningar

2018 Ögonblicksteatern, Umeå

2019 22–23 augusti kl 18.30 samt
24–25 augusti kl 10.30 och kl 14.30 på Weld, Stockholm.

Media

Se denna trailer till Vilka är ni? 

https://www.youtube.com/watch?v=zntjTAnpgdw&t=7s

Föreställningen är en del av Kulturkompis

Mejla info@ogonblicksteatern.se om ni vill boka som kulturkompisar

Medverkande

Idé och koncept Maja Salomonsson & Ingela Ihrman
Manus och regi 
Maja Salomonsson
Scenografi och kostym Ingela Ihrman
Kompositör Anna Haglund
Medverkande Stefan Andersson, Sara Gallardo, Karin Larson, Johanna Salander, Mansour Salti, Daniel Tholander
Målgrupp Mellanstadiet och familjeföreställning

För arrangörer

Målgrupp: från 9 år

Kontakt
Ingunn Grande
ingunn@ogonblicksteatern.se
090-14 00 14

Sponsorer