KILLARNA

KILLARNA är en föreställning som hyllar vänskapen och utmanar våra idéer om gränserna för våra drömmar. Om att tycka om nån så mycket att en vill bita den i armen. Om att vilja krypa upp i någons knä för att få tröst och om rädslan för att bli galen om allt det där som känns inuti släpps ut.

KILLARNA är lika mycket kropp som röst, både utopi och verklighet. Det är hudnära, vardagligt och känslostarkt, ackompanjerat av Min Stora Sorgs dansanta discobeats som intar ett helt rum. KILLARNA visar en manlighet vi önskar oss, helt enkelt en mänsklighet. Om drömmar som kunde ha varit om normen inte varit så snäv och svår att balansera. Om samtal, beroende, värme, utelämnande och sånt alla relationer borde få innehålla. En föreställning som i sig självt är en förändring.

Vi vill förändra de ideal och förväntningar som är kopplade till unga män idag. Vi vill skapa andra vägar och utvägar. Med föreställningen KILLARNA visar vi en bild av verkligheten som den skulle kunna vara.

Manusförfattaren Johanna Salander skriver: 

Tänk om relationer mellan pojkar, killar, män kunde vara öppet fysiskt och psykiskt nära. Ja, tänk om två män, precis som två kvinnor, kunde gå armkrok på stan, sitta nära på café och hålla om varandra för att de inte setts på länge och längtat efter varandra, vara förtroliga och trösta varandra med ömma gester.

Med KILLARNA vill vi bidra till ett normkreativt förhållningssätt till beteende, kön och sexualitet och ett samhälle där alla har lika stora möjligheter till nära relationer.

Att kunna vara ledsen för småsaker och krypa upp i någons knä, och känna sig som ett barn, fast man är stor. Det löser kanske inte världsproblemen just då men det är stunder som gör att jag kanske orkar tänka på att lösa dem igen.

I samband med föreställningen erbjuder vi samtal och verkstäder där vi fördjupar tematiken för att synliggöra och medvetandegöra problematiken i både ord och handling. Där presenterar och representerar gruppledarna en möjlighet att vara man som innebär ett öppnare, varmare och mer tillåtande sätt att leva.

In English
KILLARNA
is a performance that celebrates friendship, and challenges our ideas about the limits of our dreams. The performance is both utopia and reality. It is intimate, ordinary and emotional, accompanied by Min Stora Sorg's rhythmical disco beats which seizes the whole room.

KILLARNA
shows a masculinity we wish for; a humanity in other words. It's about dreams that could have been if the norms hadn’t been so narrow and hard to balance. About dialogue, dependence, warmth, exclusion and the matters all relationships should be allowed to include.

Spelar

Premiären ägde rum 21 oktober 2016

Tillgänglig för turné våren 2019. Kontakta Ingunn Grande

Föreställningen är en del av Kulturkompis

Medverkande

Manus och regi Johanna Salander
Musikkomposition Min Stora Sorg
Scenografi och kostym Anna Eliasson
Ljusdesign Jonas Olsson
Medverkande Stefan Andersson och Emil Grudemo El Hayek
Turnétekniker Oskar Selander
Målgrupp Från 13 år

För arrangörer

Ladda ner arrangörsinfo som pdf

Målgrupp: från 13 år

Kontakt
Ingunn Grande
ingunn@ogonblicksteatern.se
090-14 00 14

Sponsorer