Ditt näste för själen

- språket konsten och kärleken

Den 27 mars varje år firas världsteaterdagen runt om i hela världen, men framför allt firar vi den på Ögonblicksteatern tillsammans med er!

Denna dag har uppmärksammats varje år sedan 1962 och enligt FN:s konvention från 1966 är syftet med dagen att värna om rätten till det fria ordet. Så som världen ser ut i dag, känns detta viktigare än på mycket mycket länge. Dagen uppmärksammar det unika i teaterkonsten och dess universella roll för människor i alla delar av världen. Denna kväll hyllar vi konsten och konstens viktiga roll att förena människor och göra världen till en bättre plats för alla.

Varje år skrivs ett världsteaterbudskap av en utvald konstnär. Budskapet översätts och presenteras vid olika evenemang runt om i världen. Under kvällens evenemang kommer utvalda budskap att läsas. Kvällens program startar klockan 19.00 och kommer att innehålla följande:

19.00 Romeo och Julia
– språket, konsten och kärleken

Den klassiska kärlekssagan om Romeo och Julia är en stark symbol för både teater och kärlek har för många utgjort visionen om den äkta kärleken. Därför har den säkert också krossat en eller annan relation som inte levt upp till förväntningarna.

Men Romeo och Julia är så mycket mer – den är till exempel en dramatisk text som älskats under flera hundra år över hela jorden. Den är ett stycke som visar kulturens gränsöverskridande och allmängiltiga plats i världen och historien. Något vi behöver påminnas om och stå upp för i den kultur- och främlingsfientliga tid där vi befinner oss.

Vår Romeo och Julia är ett möte mellan skådespelarna Mansour Salti och Karin Larson, som i sin bästa ålder utforskar kärleken och språket genom sin gemensamma kärlek till konsten. Välkomna till Romeo och Julia och verkligheten. En kärlekssaga bortom ålderns, språkets och nationens gräns.

Under kvällen bjuder vi på en inblick i repetitionerna - ett smakprov av språk, kärlek och konst.

19.20 Musik utan bäst-före-datum med Vassilis Bolonassos

Välkommen till ett äventyr in i musiken som önskar utrusta sina lyssnare med gott mod och vingar. Vassilis Bolonassos från radioprogrammet "Alltid på en söndag" bjuder oss på en musikfest där du är särskilt inbjuden!

Åren 1999 - 2012 producerade Vassilis Bolonassos varje söndagsmorgon programmet ”Alltid på en söndag: Tidig Musik med Vassilis Bolonassos”. 2012 gick Vassilis i pension, men intresset för musiken har inte blivit mindre efter pensionen. Nu kan Alltid på en söndag inträffa till och med på en måndag!

- För mig är melodins store arkitekt Vivaldi. En del säger att Vivaldi skrev samma konsert 500 gånger, men jag säger att han hade huvudmelodier som han utvecklade vidare. Jag jämför det med att våren kommer varje år, men vi tröttnar aldrig på att se träd och rosor blomma.

20.00 Fika

20.20 Musik utan bäst-före-datum med Vassilis Bolonassos

Under kvällens program - Läsning av världsteaterbudskap

Biljetter

Mejla elinn@ogonblicksteatern.se så snart som möjligt för att boka din plats!

19.00 Romeo och Julia – språket, konsten och kärleken
Vi bjuder på en inblick i repetitionerna - ett smakprov av språk, kärlek och konst.

19.20 Musik utan bäst-före-datum med Vassilis Bolonassos

20.00 Fika

20.20 Musik utan bäst-före-datum med Vassilis Bolonassos

Under kvällens program - Läsning av världsteaterbudskap

Plats: Ögonblicksteatern, Västra Strandgatan 7B

Datum och tid: Måndag den 27 mars kl 19:00

Pris: Så lite eller mycket du har råd med

Biljetter

2017-03-27 kl 19:00
Ögonblicksteatern